Levi.

Suomen parhaat lomakohteet talvella

Moni suomalainen matkustaja suosii etenkin kesällä matkustamista ja kesäisiä kohteita. Suomesta löytyy kuitenkin upeita ja ainutlaatuisia talvikohteita, joita ei välttämättä tule edes äkkiseltään ajatelleeksi. Matkustamista ja nähtävyyksien katselua ei siis tarvitse unohtaa pimeänä talviaikanakaan. Parhaat lomakohteet talvella ovat usein luontokohteita, sillä lumi tekee Suomen eri paikoista talvisin jopa satumaisen kauniin. Seuraavaksi esitellään erilaisia vaihtoehtoja ympäri Suomen.

Parhaat lomakohteet talvella koko perheelle

Koko perheelle sopivat talven matkakohteet sisältävät ehdottomasti Levin tunturit. Satumaisen kaunis talvinen tunturimaisema houkuttaa aikuisia sekä nuorempia. Levin tuntureilla voi majoittautua kodikkaasti mökissä ja käyttää päivät vaikkapa lasketellen. Tykkylumipuiden koristamat maisemat antavat elämyksiä, joita harvoin tulee eteen. Levillä voi myös esimerkiksi vaeltaa, nauttia lähialueen palveluista, vierailla kansallispuistossa tai viettää päivää lapsille suunnatuissa puistoissa.

Etenkin perheen pienimpiä kiinnostaa varmasti myös Joulupukin pajakylä Rovaniemellä. Koko perheen matkailukohde tarjoaa mahdollisuuden päästä tapaamaan Joulupukkia, vierailla jääravintolassa, lähettää kortti Joulupukin pääpostista ja tehdä ostoksia alueen lahjatavarapuodeista. Pajakylässä ja lähistöllä riittää muutakin katseltavaa ja koettavaa, kuten tallitontun kotieläinpiha, husky -puisto, porotila ja poroajelu keskellä Joulupukin pajakylää. Tarjolla on paljon muutakin ohjelmaa, johon kannattaa ehdottomasti tutustua.

Ainutlaatuiset talven matkakohteet

Monesti parhaat lomakohteet talvella ovat näyttäviä ja sellainen on ehdottomasti myös Kemin LumiLinna. Se on varmasti pienempiäkin perheenjäseniä kiinnostava kohde. Upeutta hehkuva linna on rakennettu kokonaan jäästä ja lumesta. Linnan koristeelliset seinät ja kiehtovat jäähuonekalut ovat kuin toisesta maailmasta. Linnassa voi vierailla päiväsaikaan, mutta siellä on mahdollista myös yöpyä. Tällöin hotellissa nukutaan viidessä pakkasasteessa. Se ei kuitenkaan välttämättä sovi aivan perheen pienimmille.

Nämä parhaat lomakohteet talvella eivät sijoitu pelkästään Lappiin, vaan niitä löytää myös esimerkiksi Helsingistä. Helsingin Seurasaari on suosittu kohde kesällä kuten myös talvellakin. Ulkoilupuistoon ja museosaareen tullaan ulkoilemaan, paistamaan makkaraa ja ihailemaan kauniita lumen peittämiä maisemia sekä kauniita vanhanaikaisia puutaloja.

Kuinka löydät itsellesi parhaan talvikohteen?

Talvikohteeseen ei kannata lähteä ilman matkan suunnittelemista. Ei etenkään silloin, jos matka on pitkä. Kannattaa miettiä, missä seurassa matkustaa ja sopiiko matkakohde kaikille jäsenille. Välimatkat, majoitusten ja pääsylippujen hinnat sekä tietenkin aukioloajat on hyvä tarkastaa etukäteen. Matkaa varten voi joutua myös säästämään hieman rahaa, sillä Suomi on melko kallis paikka matkustaa. Tosin esimerkiksi Comeon vedonlyönti voi myös tuoda joillekin onnekkaille lisäystä matkakassaan.

Etenkin suuret suosikkikohteet, kuten Joulupunkin Pajakylä, voivat olla melko hintavia. Pajakylän ohjelmat ovat maksullisia ja niistä voi huomaamatta kertyä hyvin suuri summa, jopa satoja euroja. Eri lomakohteiden nettisivustoilta kannattaakin selvittää tarkkaan, mitä mikäkin kohteen ominaisuus maksaa, jotta osaa varautua matkaan tarpeeksi suurella rahamäärällä.

Monet parhaat lomakohteet talvella sijaitsevat Saariselällä

Saariselkä on yksi Suomen parhaita lomakohteita talvella. Esimerkiksi kahden kilometrin nousun päässä sijaitseva Kiilopään huippu tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät. Paikka sopii upeiden talvisten maisemien ihailuun ja vaikkapa treenaamiseen, sillä Kiilopään kuuluisia portaita on yhteensä 860 kappaletta. Monet muutkin Suomen parhaat matkakohteet sijaitsevat Saariselällä. Siellä sijaitsee esimerkiksi luultavasti Suomen kuuluisin hotelli maailmalla eli Kakslauttanen.

Kakslauttasen lasi -iglut ovat tuttu näky myös ulkomaisissa matkailulehdissä ja niihin matkustetaan yöpymään kaukaa. Suuri osa hotellin vieraista onkin juuri kansainvälisiä vieraita. Iglujen lasiseinien ja kattojen läpi voi ihailla revontulia ja tähtitaivasta.

Saariselältä on myös lapsia kiinnostava kohde eli Suomen pisin pulkkamäki. Pulkkamäki on 1,2 kilometriä pitkä ja sen huipulle pääsee tuolihissillä. Monen mielestä parhaat lomakohteet talvella ovatkin kohteita, joissa viihtyy koko perhe. Saariselältä löytyy kaiken ikäisiä kiinnostavia kohteita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomessa on vielä lukemattomia muitakin kiinnostavia talvikohteita ja niitä saattaa myös löytää yllättävän läheltä.