Viikonloppuloma Suomessa on täynnä mahdollisuuksia

Viikonloppuloma Suomessa

Jos haluat irtioton arjesta tai lyhyen hemmotteluloman Suomessa, löytyy siihen lukuisia mahdollisuuksia. Viikonloppuloma Suomessa voi merkitä kahdenkeskistä romanttista lomaa, perhelomaa tai lomaa ystäväporukan kesken. Miksei yksinkin voi lomaa viettää. Suomesta löytyy lukuisia loistavia lomakohteita viikonloppulomille. Tässä artikkelissa kerromme, millaisia mahdollisuuksia viikonloppulomille Suomesta löytyy. Moni hieno kohde on vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä. Toisaalta moni upea kohde sijaitsee aivan Suomen pohjoispäässä.

Viikonloppuloma Suomessa on täynnä mahdollisuuksia

Viikonloppuloma Suomessa, kohteena Helsinki

Viikonloppureissu Suomessa voi tarkoittaa romanttista lomaa Helsingissä. Helsinki tarjoaa matkailijalle ylenpalttisesti erilaisia mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi koota picnic-korin ja lähteä retkelle Helsingin saaristoon. Helsingissä voi kokea myös todellisen elämyksen ruoan parissa. Voit nauttia ruoasta romanttisesti fiilistellen tai rennosti ruokatorien tarjontaa katsastaen. Auringonlasku maamme pääkaupungissa on kokemisen arvoinen. Voit kokea sen esimerkiksi Skybarissa.

Maailmanpyörä Katajanokalla on myös hauska kohde, missä kannattaa piipahtaa, vaikkapa oman rakkaansa kanssa. Samalla voit ihastella Helsingin upeita maisemia kuohuviinilasi kädessä. Myös talvella pääkaupunki tarjoaa useita upeita kokemuksia. Talvella kannattaa ehdottomasti tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan. Kansallisteatteri, museot ja galleriat tarjoavat ihasteltavaa. Helsingin talvipuutarha puolestaan tarjoaa katseltavaa niin kesällä kuin talvellakin.

Viikonloppureissu Suomessa, kohteena Tampere

Tampere tarjoaa mahdollisuuden viettää upea viikonloppuloma Suomessa. Tampereen keskustassa on kodikkaita vintage-puoteja, ihania käsityöläispuoteja ja toreja. Persoonallinen klubi tai pubi puolestaan löytyy aivan kävelymatkan päästä keskustasta. Tammelasta löytyvä Huurupiilo on kuuluisa live-keikoista. Saunomisesta pitävät voivat piipahtaa jossakin Tampereen yleisistä saunoista, jotka ovat lähes legendaarisia paikkoja. Moni yleinen sauna sijaitsee järven rannalla, joten lauteilta pääsee myös pulahtamaan veteen.

Rauhanniemen kansankylpylä sijaitsee Lapinniemessä, jossa pääsee halutessaan pulahtamaan lauteilta suoraan Näsijärven viileään veteen. Tällainen kokemus hellii aisteja ja saa sekä mielen, että kehon rentoutumaan täydellisesti. Viikonloppuloma Suomessa voi olla todella rentouttava kokemus, joka saa akut latautumaan arkea varten.

Viikonloppu Porvoossa

Porvoo on ehdottomasti yksi Suomen romanttisimmista kaupungeista. Siellä vietät upean ja rentouttavan miniloman. Porvoo sijaitsee kivenheiton päässä Helsingistä. Vanhan Porvoon mukulakivikadut sokkeloineen ja putiikkeineen on upea elämys. Mäen päällä sijaitseva Porvoon Tuomiokirkko on tunnelmallinen käyntikohde, joka tarjoaa upeat maisemat Porvoon ylle. Jos sadepäivä yllättää, kannattaa hyödyntää Suomikasino talletusbonus, jonka avulla voit voittaa mukavan summan lomabudjettisi jatkeeksi.

Mikäli kaipaan kulttuuria lomaasi, voit piipahtaa J.L Runebergin kotimuseossa. Fredrikan lähde -ravintolassa voit puolestaan nauttia illallista omenapuiden katveessa. Porvoon saaristoon voit tutustua Hörbergsgårdenin saaristolaismuseossa. Myös saaristoristeily on mahdollisuus tutustua saariston kauniisiin maisemiin. Saanatunturi ei siis ole ainoa paikka, josta aukeaa upeat näkymät Suomen kauniiseen luontoon.

Viikonloppuloma Suomessa kohteena Savonlinna

Suomen parhaat matkakohteet ovat usein melko lyhyen matkan päässä, koska Suomi on melko pieni maa. Savonlinnassa voit nauttia vaikkapa tunnelmallisesta illallisristeilystä oman kullan kanssa. Illallisristeily kulkee pitkin Savonlinnan kaunista saaristoa. Romanttiset puitteet tarjoaa myös keskiyönauringon risteily, joka suuntaa Koloveden kansallispuistoon. Savonlinnan tori on myös kohde, joka kannattaa nähdä.

Savonlinnan oopperajuhlat tarjoaa kuultavaa ja nähtävää. Keskiaikainen Olavinlinna ja valoa tulvillaan oleva keskiyö luovat romanttisen tunnelman. Vanhan Savonlinnan keskus on idylinen paikka vanhoine puutaloineen ja kahviloineen. Lossiranta Lodge on puolestaan entiseen huoltorakennukseen tehty putiikkihotelli.

Lossinranta Lodge sijaitsee Saimaan rannalla upeissa maisemissa. Se sijaitsee lähellä Olavinlinnaa. Jos haluat viettää lomaa intiimissä tunnelmassa, voit valita saunakamari-huoneen. Huoneessa on muun muassa poreamme. Huone on siitä erikoinen, että siellä on myös mahdollista nauttia puulämmitteisen saunan löylyistä. Tällaista mahdollisuutta harva hotellihuone tarjoaa. Viikonloppuloma Suomessa on todellakin lukuisia mahdollisuuksia täynnä.