Kansallispuiston kaunis jokimaisema

Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärven kansallispuisto on upea kohde kaiken ikäisille ympäri vuoden. Paikka on luonnonvoimien mestariteos, jota kelpaa ihmetellä ja ihastella vaikka pidempäänkin. Maankuoren siirtymisen vuoksi 150 – 200 miljoonaa vuotta sitten syntynyt Helvetinjärven rotkolaakso sekä Helvetinkolu ovat näyttäviä kalliomuodostelmia, joita ei aivan joka paikassa näe. Paikka paikoin reitti on vaativa, sillä korkeuserot ovat melkoisia. Reiteistä Kankimäki sekä Haukanhiedan lähiympäristö ovat sopivia myös liikuntaesteisille jotka kulkevat avustaja kanssa.

Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pirkanmaalla

Kansallispuisto on perustettu Ruoveden kuntaan vuonna 1982. Se on mainio kohde monille lähialueen kouluille järjestää retkiä luontoon ja siellä riittää oppimista. Puisto on lähes 50 neliökilometrin kokoinen alue, jota hoitaa Metsähallitus. Puiston erikoisuutena tunnetaan mahtavat rotkolaaksot, jotka ovat miljoonia vuosia vanhat. Tunnetuin nähtävyys on Helvetinkolu, joka on ollut nähtävyytenä jo 1800 luvulta saakka.

Monet uudenmaan parhaimmat nähtävyydet häviävät tälle jylhälle kansallispuistolle, joka lumoaa kulkijansa. Helvetinkolu, joka on 40 metriä pitkä sekä 38 metriä syvä ja kuitenkin vain pari metriä leveä, on todellinen ihmetyksen aihe. Sen läpi käveleminen on melko intensiivinen kokemus, jota ei kunnolla pysty sanoin kuvailemaankaan. Valokuvat puhuvat puolestaan, mutta jos mahdollista, kannattaa se kokea itse.

Helvetinjärven muut aktiviteetit

Muitakin asioita luonnossa pääsee tässä kansallispuistossa harrastamaan, sääntöjen mukaisesti totta kai. Esimerkiksi marjastus on sallittua puistossa muutoin, paitsi tietyllä alueella lintujen pesimäaikaan. Talvisin voi hiihtää itse avaamillaan laduilla ellei valmis latu kiinnosta. Myös lumikenkäily on mahdollista. Täytyy vain muistaa, että korkeuserojen ansiosta maasto on haastavaa.