Suomen matkailuopas vie sinut muun muassa Suomenlinnan upeisiin maisemiin

Suomen matkailuopas

Suomen matkailuopas kattaa niin monimuotoisen alueen, että kaikkea on vaikea mahduttaa yhteen blogipostaukseen. Haluan kuitenkin käsitellä asioita tarkemmin, enkä vain listata niitä pintapuolisesti. Siksi tulen käsittelemään nyt muutamia itselleni tärkeitä asioita, kuten esimerkiksi suomalaisia linnoja ja toreja. Voi olla, että kirjoitan aiheesta joskus myöhemmin lisää, sillä onhan Suomi niin monimuotoinen maa, että siitä riittäisi kirjoitettavaa kokonaiseen kirjaan!

Suomen matkailuopas olisi kyllä kirjoittamisen arvoinen, mutta jatkuvasti muuttuva teos. Aloitetaan linnoista, joita Suomessa on niin restauroituina kuin osittain tai täysin raunioina. Lähes kaikkiin on turistin helppo päästä ja suurta osaa markkinoidaan turistikohteina. Perinteisten Suomenlinnan ja Turun linnan lisäksi pääosin restauroituja linnoja ovat Hämeen linna ja Olavinlinna. Osittain raunioina olevia linnoja löytyy kuusi, pääosin tai täysin raunioina niitä on neljä.

Suomen matkailuopas vie sinut muun muassa Suomenlinnan upeisiin maisemiin

Suomen matkailun vetovoimatekijät

Suomen matkailun vetovoimatekijät ovat pienemmillä paikkakunnilla puhdas luonto ja rauhalliset alueet sekä kaupungissa nähtävyydet ja palvelut. Jos haluat kokea rauniot luonnon helmassa, suuntaa Kaarinan lähelle Kuusiston linnan raunioille ja pysähdy matkalla Kuusiston kartanossa, jos linnasta kertova näyttely kiinnostaa. Mikäli haluat nähdä linnan keskellä kaupunkia, ota suunnaksesi Kajaani, jonka keskustasta löytyvät pienet rauniot. Nämä rauniot ovat ainoa jäljellä oleva muisto Kajaanin linnasta. Tapahtumia järjestetään paljon esimerkiksi Savonlinnan Olavinlinnassa, joka on kuuluisa oopperajuhlistaan, kun taas museoelämystä kaipaava voi suunnata Hämeen linnaan, joka nimensä mukaisesti sijaitsee Hämeenlinnassa. Ahvenanmaalla matkaillessa on hyvä puolestaan käydä tutustumassa Kastelholman linnaan. Valinnanvaraa siis riittää ympäri Suomen ja pääset nauttimaan linnoista erilaisissa ympäristöissä.

Suomen linnat ja kartanot tarjoavat siis monipuolisia nähtävyyksiä. Linnoja käsiteltiin äsken paljon, mutta millaisia kartanoita Suomesta löytyy? Suomessa on useita eri kartanoita, joissa monissa toimii jonkinlainen ravintola, museo, hotelli tai vastaava palvelu. Esimerkiksi Haikon kartano Porvoossa on yhtä aikaa sekä hotelli että kylpylä. Helsinkiläinen Husön kartano toimii puolestaan ratsastuskouluna ja Espoossa Bodomin kartanossa pääsee puolestaan pelaamaan golfia. Moni kartano toimii myös museona, kuten esimerkiksi Mäntsälässä sijaitseva Alikartano ja Maskusta löytyvä Louhisaaren kartano. Etsit sitten majoitusta, ruokaa, harrastuksia tai näiden yhdistelmiä, löydät varmasti etsimäsi Suomen monien kartanoiden tarjonnan joukosta. Mikäli puolestasi kaipaat kulttuuria, eräät linnat ja kartanot mahdollistavat sinulle aina mahdollisuuden käydä museokierroksella.

Kotimaan matkailu autolla

Suomen matkailuopas ei voi tarpeeksi korostaa auton hyötyjä matkailussa. Kotimaan matkailu talvella voi julkisilla liikennevälineillä tarjota kylmää kyytiä. Kotimaan matkailu kesällä voi puolestaan olla julkisilla liikennevälineillä hankalaa, kun koululaisia kuljettaneet vuorot saattavat lakata kulkemasta kokonaan tai vähintään harventavat vuorojaan kesäaikatauluihin. Autolla pääset kulkemaan myös pienempiin turistikohteisiin helposti, joten pääset tutkimaan myös Suomen matkakohteiden kätkettyjä helmiä. Ajaessa kannattaa tarkkailla opasteita, jotka neuvovat tien varsilla oleville nähtävyyksille.

Kotimaan matkailu autolla on rentoa, kunhan muistat ottaa selvää muutamasta asiasta reitilläsi. Vaikka älypuhelimet ja navigaattorit toimivat nykyisin varsin hyvin, on reitti aina hyvä pitää mukana myös paperisena versiona teknisten ongelmien varalta. Tämän lisäksi kannattaa painaa huoltoasemien sijainnit tarkkaan mieleen, varsinkin jos on menossa pidempien välimatkojen seudulle kuten Lapin erämaahan. Kannattaa myös varata omat eväät matkalle tai ottaa selvää reitin varrella olevista ravintoloista ja kaupoista. Suomen tieverkosto on varsin kattava, joten autolla pääsee moneen paikkaan suhteellisen helposti ja valmistautumalla hyvin matka sujuu mukavasti.

Suomen matkailuopas torikulttuuriin

Suomen matkailun vetovoimatekijät ovat palveluissa. Suomen parhaat matkakohteet ovat usein myös niitä, joissa pääset tutustumaan Suomen luonnon lisäksi myös suomalaisiin. Suomalainen torikulttuuri tarjoaa tähän oivan mahdollisuuden, sillä se tarjoaa usein paikallisten tuotteiden lisäksi myös mahdollisuuden päästä puhumaan paikallisten kanssa. Lähiruoka antaa sinulle puolestaan tilaisuuden maistella suomalaisia makuja puhtaimmillaan. Tori on usein hyvä paikka metsästää paikallisia herkkuja. Samalla pääset tukemaan paikallisia yrittäjiä. Toreilta löytää lähiruuan lisäksi usein myös esimerkiksi paikallisia käsityötuotteita ja torit tarjoavat myös oivan paikan tapahtumille, kuten markkinoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *