Vitamiini hiusten kasvuun ja lopputuloksena pitkät hiukset.

Mikä on hyvä vitamiini hiusten kasvuun

Pitkistä hiuksista haaveilee hyvin moni. Tarjolla on erilaisia pidennysvaihtoehtoja, mutta luonnollista kasvua tavoittelevat voivat vaikuttaa hiusten kasvuun ja hyvän kuntoon omalla ruokavaliolla. Moni suosii lisäravinteita ja niiden onkin todettu auttavan pitämään hiusten tervettä kuntoa yllä tai nopeuttavan hiusten kasvua. Kun käytössä on vitamiini hiusten kasvuun, keho saa hiusten kasvattamiseksi tarvittavat ravinteet. Vitamiinien ottaminen on helppoa, sillä ne voidaan ottaa kätevästi esimerkiksi ruokailun yhteydessä.

Auttaako vitamiini hiusten kasvuun?

Vitamiineja on markkinoilla runsaasti eri brändeiltä. Vitamiinivalmisteiden ja lisäravinteiden sisällöt vaihtelevat, mutta pääosin kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan tiettyyn ainesosaan. Näitä ovat mm. seleeni, sinkki, biotiini, niasiini ja A-vitamiini. Näistä biotiini lienee yksi tunnetuimmista. Sen tunnetaan edistävän hiusten kasvua. Tiesitkö, että biotiinin puute voi liittyä hiustenlähtöön? Sinkki on toinen, hiusten kasvun kannalta hyvin tärkeä ainesosa. Sinkki toimii hyvinkin aktiivisesti elimistön eri proteiinien tuotannossa ja sinkin puute voidaan joissain tapauksissa liittää hiustenlähtöön.

Hiusten kuntoon ja kasvuun vaikuttavat myös muut tekijät. Hiusten kasvun nopeuttaminen on mahdollista, kun hiuksista huolehditaan kokonaisvaltaisesti. Vitamiinien ja mineraalien saanti on tärkeässä roolissa, jotta hiukset voisivat pysyä mahdollisimman hyvässä kunnossa, mutta myös hiusten hoitaminen on olennaista. Hiusten latvat on hyvä käydä leikkauttamassa aika ajoin, jotta ne eivät pääsisi haarautumaan ja rikkoutumaan. Hiuksia kannattaa suojata myös lämpökäsittelyltä ja auringolta.

Pitkät hiukset huolellisella hoidolla

Kun pidät hiuksistasi hyvää huolta, on mahdollista saada kasvatettua terveet ja upeat hiukset. Vitamiinien nauttiminen, hiuksista huolehtiminen ja säännöllinen latvojen leikkaus maksimoi mahdollisuuden saada luonnolliset ja pitkät hiukset. Muistathan, että hius kasvaa noin sentin kuukaudessa, joten kasvua on odotettava kärsivällisesti. Jos lähtötilanne on ollut huono, voi edessä olla kasvatuksesta huolimatta ensin huonojen latvojen leikkaus, jonka jälkeen kasvatusta voi jatkaa, muistaen edelleen jatkaa hoitamista. Hiusten kasvatuksessa vaaditaan kärsivällisyyttä.